Táto bylinková soľ rozžiari vašu dusenú zeleninu či naopak dodá príjemný kontrast zelenine grilovanej. Prospeje i tofu, pestu, rizotu a jedlám z húb. Nezabudnite však, že používate pri varení nielen bylinky, ale aj soľ. Aby sa vám nestalo, že posolíte dvakrát 🙂
Čo budete potrebovať:
- 1/4 šálky kôpru
- 1/4 šálky petržlenovej vňate
- 2 PL tymiánu
- 3 PL morskej soli
Vysvetlivky: PL = polievková lyžica, z byliniek odstráňte stonky, je lepšie použiť morskú soľ pre jej chuť a konzistenciu.
Ako na to:
1. Veľmi ostrým nožom posekajte bylinky nadrobno.
2. Nasypte na bylinkovú zmes 1 lyžicu soli a pokračujte v sekaní, kým sa soľ nezapracuje do bylín a nezostane vlhká.
3. Pridajte zvyšnú soľ, ďalej sekajte a zároveň premiešavajte zmes.
4. Vysypte zmes na veľký plytký tanier a nechajte vyschnúť cez noc, alebo tak dlho kým zmizne všetka vlhkosť.
5. Soľ skladujte v uzavretej nádobe max 9-12 mesiacov.
Facebook
Twitter
Google+
RSS