Budeme potrebovať:
- 1 šálka mlieka
- 1,5 polievkovej lyžici cukru
- 1/2 čajovej lyžici vanilky 2-3 šálky ľadu
- 5 polievkovych a 1 čajová lyžička soli
- 1 plastové vrecko so zipsom
- 1 galónový plastový zipsový mraziaci vak
Postup: Zmiešame mlieko, vanilku a cukor do malého plastového vrecka. Vrecko zazipujeme a uistíme sa, že vnútri nie je žiaden vzduch. Zmiešame lad a soľ do galónového plastového vrecka. Malý vak vložte do veľkého plastového vrecka a pevne uzavrite. Vrecko dôkladne pretrepávajte približne 5 minút. Asi po 5 minútach uvidíte, že zmes vo vnútri menšieho vrecka stvrdla. Bez otvárania vreciek nechajte ich odstáť na tanieri alebo uteráku ešte niekoľko minút a usporiadajte ľad vo väčšom sáčku tak, aby obklopoval menší sáčok.
Otvoríme sáčik a zoberieme zmrzlinu z vnútra malého vrecka. Konzumujeme okamžite.
Zdroj: https://food-hacks.wonderhowto.com
Facebook
Twitter
Google+
RSS