Táto pochúťka je obľúbenou medzi deťmi i medzi dospelými. Čo tak ju spraviť o niečo zdravšou?
Budeme potrebovať:
- ¾ hrnčeka celozrnnej múky
- ¾ hrnčeka hladkej múky
- 3 polievkové lyžice (PL) cukru
- 1 ½ čajovej lyžičky (ČL) kypriaceho prášku
- ½ ČL sódy bikarbóny
- ½ ČL soli
- 1 ½ hrnčeka cmaru
- 1 PL oleja
- 1 vajce
- 1 bielok
- olej (na vyprážanie palaciniek)
Postup:
- Pripravíme si dve misky. V jednej miske zmiešame suché suroviny – múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ. Druhú misku použijeme na zmiešanie ostatných mokrých surovín.
- Postupne obsah oboch misiek zmiešame tak, aby sme vytvorili vláčne cesto.
- Na panvici rozohrejeme olej. Pomocou naberačky nalejeme časť cesta. Palacinku z oboch strán opražíme. Priebežne pridávame olej, ak je to potrebné.
Z uvedeného množstva cesta vyjde približne 12 kusov.
Palacinky pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvým ovocím. Dobrú chuť!
Zdroj:traceysculinaryadventures.com
Facebook
Twitter
Google+
RSS